Karriärkvinna.se

En blogg om livet som karriärkvinna och mamma

Jennys enkla pepparkaksfudge

21 december 2014

Det går ju inte blogga i juletider utan att skriva om hur härligt det är med jul och ledighet! Jag och barnen har bakat en del som de tagit med till dagis och skola, de har traditionellt julmys sista dagen innan jullovet. Vi gjorde pepparkaksfudge enligt ett recept jag hittade på Jennys Matblogg.

Bilden är från Mathem eftersom barnen och Mikael åt upp alla tomtar innan jag hann ta bild!

Här är receptet:

12–14 skumtomtar (ungefär en påse) med pepparkakssmak, eller 12–14 vanliga skumtomtar och en tesked pepparkakskryddor

2 dl socker

50 gram smör

1 dl vispgrädde

150 gram mjölkchoklad

Gör så här:

1. Blanda socker, smör och vispgrädde i en kastrull.

2. Klipp ner skumtomtarna i småbitar och värm allt försiktigt så det smälter. Använder du vanliga skumtomtar tillsätter du pepparkakskryddorna nu också.

3. När allt är klumpfritt bryter du ner chokladen i bitar och rör till chokladen är helt smält.

4. Häll upp i en bakplåtsklädd form, en liten form ger stora bitar och en stor form ger små bitar.

5. Låt svalna i kylskåp och skär sedan upp i lagom stora bitar.


Fudgen passar perfekt till lite glögg nu i juletider, eller så slår du in den i fint papper och ger bort i present.

Nu ska barnen badas och stoppas i säng!

Kram, Jenny
Tillbaka

Om mig

Det är jag som är Jenny, karriärkvinnan. Jag är 37 år gammal och bor i Göteborg tillsammans med min sambo Mikael och våra två barn som är fem och sju år gamla.

Jag har ett eget företag inom inredningsdesign och jobbar även med grafisk framställning och layout när jag inte har så många uppdrag inom företaget och behöver fylla ut min tid. Mitt företag är min stora passion och det jag får energi ifrån, att få jobba kreativt och att göra människor glada. Det är inte lika lätt att göra någon glad av en snygg layout som av ett stylat vardagsrum eller barnrum.

Bloggar gör jag om lite allt möjligt. Mina tankar om föräldraskap, lite recepttips och pyssel som jag gör med barnen. Sånt som dyker upp i vardagen och i mitt huvud medan jag skriver. Hoppas du ska trivas här!

Kram, Jenny